Primavera P6

Planlamacıların Vazgeçilmezi!

Primavera Nedir?

Primavera zaman, kaynak, maliyet, süreç ve risklerinizi tek yazılım altında yönetmenize imkan sağlayan bir çözüm. 1983 yılında hayata geçirilen yazılım 2008 yılında dünya devi Oracle tarafından satın alınıyor.

Aslında Oracle bu ürünü satın aldıktan sonra bir ürün grubuna çeviriyor zamanla. Türkiye’de kullanıcılar genellikle Oracle Primavera P6. olan ürünü kullanırlar.

Primavera Fiyatı nedir?

Hangi lisans istediğinize ve lisans tipinize göre değişkenlik göstermekle beraber lisanslama genel olarak şu şekilde yapılır. Oracle Primavera P6 PPM dediğimiz klasik çözüm;

2.500 USD ve Bakım bedeli talep edilir bakım bedeli lisans bedelinin %22’si kadardır. Yani 1 lisans almak istediğinizde 3.050 USD ödemeniz gerekecektir.

Bu miktarlar EPPM olan lisansta ise 2.750 USD + Bakım şeklindedir. O da bakımla birlikte 3.355 USD’ye tekabül ediyor.

Bu fiyatlar liste fiyatlarıdır. Bir partner üzerinden satın alınmak istediğinizde ise bu fiyatlar üzerinde size iskonto uygulanır.


Detaylı bilgi için bizden destek alabilirsiniz!


Siz de oracle’ın yayınladığı fiyat listesine linkten bakabilirsiniz.

Ücretsiz Notlar

Hazırladığımız case'ler ve p6 notlarını fırsat buldukça blogumuzda paylaşıyoruz.

Primavera'da hazırlamış bir iş programına mı ihtiyacınız var?

Projelerinizde zamanınızı daha iyi yönetmek, maliyet ve kaynaklarınızın durumlarını görüntülemek istiyorsanız fakat bununla ilgilenebilecek teknik donanıma sahip bir çalışana sahip değilseniz veya ilgili yazılımlarınız yoksa sizlere yardımcı olabiliriz.

Ayrıca bazı durumlarda iş veren firmalar da sizin performansınızı ölçmek için sizden iş planı talep edebiliyor.

Projelerinizde planlama yapmak ya da bir ihale ya da proje kapsamında iş programlarına ihtiyaç duyuyorsanız primavera danışmanlığı sayfamızdan bilgi alabilirsiniz.

Ürün Ailesi

Primavera P6 PPM Project Porfolio Management

Oracle Primavera Danışmanlığı
Primavera P6 PPM

Nanı değer en çok kullanılan çözüm Primavera P6 ya da baş harflerinin kısaltılmasıyla PPM. P6 kısaca projenizi yönetmenizi sağlıyor. Bu yazılımın en fazla tercih edilmesinin nedeni Türkiye’de planlama işi genelde bir kişi üzerinden ilerliyor. Bu bir kişi projeyi hem planlıyor, hem bütçelerini sisteme giriyor hem de ilerlemeleri giriyor. Daha çok planlama mühendislerinin kullandığı bir çözüm. Farklı projeleri aynı anda yönetmek için kullanılmıyor. Planlama mühendisleri daha çok 1 projenin planlama tarafında isterlerini karşılamak için p6 kullanıyor.

Primavera P6 Enterprise Project Portfolio Management

Primavera EPPM

Peki projeler fazla sayıda ise ya da projeler ile 1’den fazla kişi ilgilenecekse ne yapmak lazım? O zaman yine PPM gibi baş harflerinin kısaltılmasıyla isimlendirilen yazılım karşımıza çıkıyor.

EPPM portfolyo yönetimini ve çoklu paydaşları sisteme dahil ediyor. Diyelim 1’den fazla kişi şirketinizde Primavera kullanacak. Direkt yönetmesi de gerekmiyor 1 kişi planlıyorken Proje Müdürü’de projenin nasıl gittiğine bakmak isteyebilir. Eğer PPM kullanılsaydı projenin çıktısı hazırlanır ve ilgili diğer kişiye yollanırdı ama EPPM’de durum daha farklı. Kullanıcılar online bir ortamda sisteme bağlanıp projelerin durumlarını anlık izleyebilirler. Peki yazılım PPM’den çok fazla farklılık gösteriyor mu sorusu akıllara gelebilir?

Hayır temelde PPM her zaman baki. Bunun üzerinde online bir arayüz ekleniyor ve EPPM oluşuyor. Yani alacağınız olası bir eğitimin %95’i PPM üzerine %5’i EPPM üzerine oluyor.

Primavera ailesinin hamur çözümü. Hamur çözümü ifadesini biz çok beğeniyoruz çünkü Unifier bir hamur gibi ve şekil vermek istediğiniz hala girmeye müsait. Akışlar oluşturabiliyor, maliyetlerinizi yönetebiliyor, doküman ve anlaşmalarınızı saklayabiliyorsunuz.

Primavera Unifier

Risk Analizi

Ölçemezsek yönetemeyiz. Bu kavram risk analizi için olmazsa olmaz. Eğer risklerimizi ölçemezsek ve olası sonuçlarını planlamazsak hazırlıksız yakalanabiliriz.
Risk Analizi geniş bir kavram bazı metodolojilere göre yapılıyor. Risk Analizinde kullanıcılar ağırlıklı olarak Monte Carlo Simülasyonu kullanıyorlar. Özellikle büyük çaplı projelerde bir risk analizi metodolojisi zorunlu tutuluyor. Riskleri excel’de tutmak ise çoğu zaman hem işlevsiz hem de gereksiz bir iş yükü. Risk Analysis ise hem iş yükünü azaltıyor. Hem de size girdilerinize göre çözümler sunuyor.
Proje yönetim çözümleri sürekli girdilerin olduğu yazılımlardan oluşuyor. Girdilerin çıktıları ise genellikle bu tarz çözümlerde hazır rapor formatları ile görülebiliyor. Peki birçok girdiyi raporlamak istediğimizde ve hazır raporlar işimizi görmediğinde ne yapabiliriz?
Bu gibi bi sorunun iki çözümü var. Çözümlerden ilki her yerde kendini gösteren excel. Projelerin çıktısı alınıyor ve talebe göre özelleştiriliyor. Bu kötüdür diyemeyiz ama kısa vadeli bir çözümdür diyebiliriz.
Analytics ise farklı datalardan talep ettiğimiz raporların oluşmasını sağlıyor.
İş programının oluşturulması sonrası en büyük gereksinimlerden bir tanesi de sahadan verileri toplamaktır. Team Member sahadaki verileri mobil uygulamalar üzerinden sisteme aktarmaya yarar. Saha personelinden yoğunluk dolayısıyla veri toplamada yaşanan aksaklıkları minimuma indirgemek için geliştirilmiştir.

Sıkça Sorulan Sorular

  • Eğer ingilizce’niz iyiyse Udemy’deki kurslara muhakkak göz atmanızı öneririm.
  • Ders notları için biz size son zamanlarda çıkan Deniz Aşar Bey’in kitabını öneriyoruz.
  • Ayrıca web sitemizde yer verdiğimiz blogumuzu da inceleyebilirsiniz.
  • Bizim eğitim vermemizi isterseniz ise primavera eğitim sayfamıza göz atabilirsiniz.

Özellikle bir database kurulumu yapacaksanız. Kolay bir yolla hızlıca kurmanız mümkün. Buradaki önemli nokta ise kurulumda Database seçimi kısmına Standalone seçmeniz. o şekide devam ederseniz bir sorunla karşılaşmazsınız. Standalone database modeli biraz sağlıksız olduğunu patlama ihtimali olduğunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Bu modeli özellikle kısa vadeli bir kullanım olacaksa ya da 

Proje yönetim çözümleri sektörde oldukça niş kalabiliyor.. Klasik olarak bazen Kariyer.net ya da LinkedIN’deki ilanlar yetersiz kalabiliyor. Eğer bu tarz iş portalları size destek olmadıysa bize CV’nizi iletebilirseniz biz bizden CV talep eden kurumlar için CV’nizi paylaşabiliriz.